• Kantoor +5999-8469195 | Mobiel +5999-5209195 | Vanuit NL 085 027 0037

Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Een aankoopmakelaar op Curacao, wel of niet?

Een aankoopmakelaar op Curacao, wel of niet?

Een woning kopen is naar alle waarschijnlijkheid de grootste uitgave die je in je leven zal doen. De gemiddelde mens koopt een of twee keer in zijn leven een nieuwe woning. Ondanks deze enorme uitgave, de onervarenheid en de moeilijkheidsgraad van het proces, beslissen de meeste mensen om hierbij geen professional in te schakelen. En eerlijk is eerlijk, vaak gaat dit goed. Maar.. als het fout gaat dan, zijn de gevolgen groot. Daarom besteden we in deze blog aandacht aan: een aankoopmakelaar op Curacao.. Wel of niet?

Geen aankoopmakelaar

De eerste en waarschijnlijk belangrijkste reden is dat het geen zin heeft om iemand geld te betalen voor iets dat je zelf ook zou kunnen. Als je ervaring hebt met onderhandelen over een auto, een beetje koelbloedig bent en de verkopende partij een makelaar heeft ingeschakeld, wat kan er nog mis gaan? Een tweede reden is dat je vaak kosten maakt als je een aankoopmakelaar inschakelt, ook als de aankoop van de beoogde woning niet doorgaat. Dit zijn zogenaamde opstartkosten die wel in rekening worden gebracht, ook als de woning niet succesvol wordt aangekocht. De laatste (en misschien wel belangrijkste) reden dat veel mensen de keuze maken om geen aankoopmakelaar in te schakelen, is dat deze over het algemeen een vreemde tariefstelling hanteren. De aankoopmakelaar krijgt een percentage (dat kan oplopen tot 4%) van de koopsom als commissie voor zijn diensten. Oftewel, hoe slechter de makelaar voor zijn klant onderhandeld, hoe hoger zijn beloning is. Hoe betrouwbaar de aankoopmakelaar in dit geval ook overkomt, hoe kan jij als klant er zeker van zijn dat hij tot het uiterste gaat voor jouw belangen?

Er zijn makelaars op Curacao die ‘gratis’ werken als aankoopmakelaar, maar deze behartigen meestal niet jouw belang. Als een makelaar namelijk met jou als klant naar een verkoopmakelaar gaat, krijgt hij vaak de helft van de commissie. Jouw ‘aankoopmakelaar’ wordt dan uiteindelijk je tegenstander, omdat hij geld verdient als jij een huis koopt. Hoe meer je betaald, hoe hoger zijn courtage is. En hoe sneller je iets koopt, hoe beter.

Waarom wel een aankoopmakelaar op Curaçao?

Allereerst neemt een aankoopmakelaar je veel werk uit handen. Van de eerste bezichtiging tot aan de notaris zal de aankoopmakelaar jou ondersteunen. Hij bezit expertise op bouwkundig en juridisch gebied, het is zijn dagelijks werk. Ook vergroot hij de kans op het kunnen aankopen van jouw droomhuis, tegen naar alle waarschijnlijkheid een lager bedrag. Als laatste is het belangrijk te beseffen dat de verkopende makelaar uitsluitend voor de belangen van de verkoper werkt en niet voor jou als koper!

  1. De aankoopmakelaar neemt je veel werk uit handen, van de eerste bezichtiging tot aan de notaris zal hij jou ondersteunen met zijn kennis op juridisch en bouwkundig vlak.
  2. Het inschakelen van een aankoopmakelaar vergroot de kans op het succesvol aankopen van jouw droomhuis enorm. Dit komt omdat de meeste verkopers liever met een ervaren makelaar onderhandelen.
  3. Een goede aankoopmakelaar komt tot een lager aankoopbedrag dan de gemiddelde particuliere koper. Dit komt door zijn ervaring, onderhandelingskwaliteit en omdat een makelaar serieuzer wordt genomen, zelfs bij een laag openingsbod.
  4. De verkopende makelaar behartigd uitsluitend de belangen van de verkopende partij. Ondanks dat het soms lijkt alsof dat niet zo is moet je je dat altijd goed beseffen. Andersom zal de aankoopmakelaar jouw belangen behartigen en op die manier ervoor zorgen dat de aankoop van je droomhuis tegen de beste voorwaarden voor jou gebeurt.

Dus, wel of geen aankoopmakelaar op Curaçao?

Stel nou dat het mogelijk is om een aankoopmakelaar op Curacao in te schakelen waarbij de eerder genoemde nadelen niet van toepassing zijn maar u wel de zekerheid heeft van een professional aan u zijde die ervoor zorgt dat u veilig en tegen de beste prijs uw droomhuis kan aankopen? Zou u dat dan willen? Wij van Livinggoed denken van wel en daarom hebben wij het volgende unieke concept ontwikkeld. Wij kosten u geen geld, wij leveren alleen maar geld op! Dit komt doordat wij werken op no cure, no pay basis. Daarnaast schakelen wij naast onze eigen expertise nog twee experts in!

  1. No cure, no pay! Onze courtage is gebaseerd op wat wij voor u presteren. U betaald op basis van hoeveel geld wij voor u verdienen tijdens de onderhandeling. Krijgen wij niets van de vraagprijs af? Dan kost onze dienstverlening u niets!
  2. U krijgt juridische, financiële en bouwkundige begeleiding. Naast onze eigen expertise schakelen wij voor u een bouwkundige expert en erkend taxateur in.
  3. Begeleiding tijdens het gehele koopproces. Van bezichtiging, tot onderhandeling tot aan de notaris.
  4. Wij zijn altijd bereikbaar voor advies. Wij hebben geen 9 tot 5 mentaliteit. Wij staan ook ’s avonds laat en in het weekend voor u klaar. U zult altijd snel antwoord krijgen op uw vragen!

Wilt u hier meer van weten? Lees dan snel verder of neem contact op via het contactformulier of bel met +5999 8469195! Geef hierbij aan dat u interesse heeft in ons unieke concept als aankoopmakelaar.

img

Ton Wippert

Gerelateerde berichten

OZB – onroerende zaak belasting Curacao

Sinds 2014 heeft Curacao onroerendezaakbelasting (OZB). De onroerende zaakbelasting is in de plaats...

Lees verder

Pagatinu? Dit is hoe het werkt!

Pagatinu Systeem op Curacao Pagatinu is het prepaid systeem van Aqualectra voor de levering van...

Lees verder

Schenk- en erfbelasting Curacao

Schenk- en erfbelasting (successiebelasting) Curacao Is er iemand overleden in je familie? En...

Lees verder