• Kantoor +5999-8469195 | Mobiel +5999-5209195 | Vanuit NL 085 027 0037

Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Je toekomstige woning bezichtigen? 5 tips!

Je toekomstige woning bezichtigen? 5 tips!

Waar moet je op letten bij het bezichtigen van een woning? 5 tips!

Een nieuwe woning kopen is een belangrijke gebeurtenis. Het is de plek waar je de komende jaren de meeste tijd door zal brengen. Het moet bij je passen, je moet er kunnen ontspannen en jezelf er echt thuis voelen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je de juiste keuze maakt? Hier 5 tips met betrekking tot woning bezichtigen Curaçao die je zullen helpen bij het maken van de juiste keuze.

1. Wees objectief. 
Je hebt de foto’s van de woning wel 10x bekeken en eigenlijk weet je het al zeker: dit is jouw nieuwe droomhuis. Je bent al snel geneigd om je voor te stellen hoe heerlijk je zal genieten op die mooie porch. Hoe je vrienden kan uitnodigen voor een gezellige BBQ en dat je lekker kan afkoelen in dat zwembad. Heel logisch allemaal. En toch is het verstandiger om de woning objectief te bekijken. Zo zie je sneller of er achterstallig onderhoud aan zit te komen of dat er toch bepaalde nadelen aan de woning zitten.

2. Wees niet te afwachtend.
Als je een woning gaat bezichtigen is het (nog) niet jouw woning. Dit betekent niet dat je je te afwachtend moet opstellen. Het gaat ten slotte wel om jou toekomstige woning. Zorg dat je je nieuwsgierig opstelt. Kijk in de keukenkastjes, controleer of de kranen goed werken en test of er daadwerkelijk warm water in de woning aanwezig is. Vraag naar onduidelijkheden zodat je echt een goed beeld van de woning krijgt. Dit kan namelijk de keuze voor de woning beïnvloeden.

3. Neem altijd iemand mee naar een bezichtiging.
Bij een bezichtiging krijg je heel veel informatie en indrukken. Vaak zal je ’s avonds terug denken van hoe zat dit ook alweer. Als je iemand meeneemt naar een bezichtiging heb je een klankbord waar je mee kan overleggen. Door samen over de woning te praten zal je sneller tot de juiste beslissing komen.

4. Ga op verschillende tijden bij de woning kijken
Bekijk een woning een keer overdag en in de avond. Hierdoor krijg je een goed beeld van zonlicht en schaduw in de tuin, maar ook van omgevingsgeluiden. Hierdoor zal je sneller mogelijke problemen constateren. Wel is het verstandig om niet direct af te haken bij een mogelijk probleem. Dit kan je altijd in de onderhandeling meenemen.

5. Wees geduldig
Staar je niet blind op die fantastisch woning waar toch enkele nadelen aan kleven. Is de woning eigenlijk iets te klein, te duur of is de locatie niet goed? Wees dan geduldig. Er komt altijd weer een nieuw huis langs waar u verliefd op zal worden welke misschien wel groot genoeg is of binnen uw budget past.

Uniek concept

Heb je een woning bezichtigd waarvan je zeker weet dat dit je droomhuis is? Wil je weten wat de vervolgstappen zijn en wil je professionele begeleiding in het aankoopproces? Livinggoed Real Estate heeft een uniek concept ontwikkeld waar wij als aankoopmakelaar je geen geld kosten maar jou alleen maar geld opleveren! Ben je benieuwd? Bel voor informatie of vul het contactformulier in. Hier lees je meer over ons unieke concept als aankoopmakelaar.

In deze blog staat beknopte informatie over bezichtigingen. We kunnen niet garanderen dat deze informatie altijd foutloos, volledig en actueel is. Daarom kan je aan onze blogs geen rechten ontlenen. Hier lees je alle blogs.

Hebben we een foutje gemaakt, of is er iets veranderd? Stuur dan een e-mail naar robin@livinggoed.com. We zijn je dankbaar!

img

Ton Wippert

Gerelateerde berichten

OZB – onroerende zaak belasting Curacao

Sinds 2014 heeft Curacao onroerendezaakbelasting (OZB). De onroerende zaakbelasting is in de plaats...

Lees verder

Pagatinu? Dit is hoe het werkt!

Pagatinu Systeem op Curacao Pagatinu is het prepaid systeem van Aqualectra voor de levering van...

Lees verder

Schenk- en erfbelasting Curacao

Schenk- en erfbelasting (successiebelasting) Curacao Is er iemand overleden in je familie? En...

Lees verder