• Kantoor +5999-8469195 | Mobiel +5999-5209195 | Vanuit NL 085 027 0037

Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Huis verkopen Curacao, met of zonder makelaar?

Huis verkopen Curacao, met of zonder makelaar?

Een huis verkopen doe je niet zomaar. Het is emotioneel een belangrijke beslissing, maar zeker ook financieel. Het gaat om heel veel geld. Een verkeerde beslissing kan je veel geld kosten. Met onze blogs proberen we je een beetje de goede richting op te helpen wat betreft het zakelijke gedeelte.

Betrouwbaarheid makelaars Curacao

Op Curacao zijn er veel mensen actief die zich makelaar noemen, maar er is veel verschil in de makelaars op het eiland. Zo zijn er professionele makelaars, maar er zijn ook genoeg ‘makelaars’ die het als bijbaantje zien of minder betrouwbaar zijn. In onze blogs schrijven we over de professionele, betrouwbare makelaars.

Het is mogelijk om je huis zelf te verkopen zonder makelaar. Dit scheelt geld, maar een goede makelaar zorgt voor een hogere verkoopprijs. Veel makelaars op Curaçao rekenen een courtage van 4%.

Bij Livinggoed kan dit al vanaf 2,75% (exclusief 6% OB) op basis van exclusiviteit. Dit terwijl we vaak meer doen om je woning te verkopen dan de duurdere makelaars op Curacao. Zo maken we bijvoorbeeld gratis professionele virtuele tours en krijgt elke woning betaalde advertenties op onze Facebookpagina. Deze pagina heeft meer dan 23.000 volgers!

Voordelen woning verkopen op Curacao met een professionele verkoopmakelaar

  • Makelaars krijgen hun woningaanbod meestal door mond-op-mond reclame binnen. Het is voor een makelaar dus erg belangrijk om betrouwbaar en goed te werken. De reputatie is belangrijk.
  • Een makelaar heeft een groot netwerk. Met een makelaar maak je niet alleen gebruik van de kennis van een makelaar, maar ook van zijn netwerk. Hij heeft een klantenbestand van woningzoekenden.
  • Een makelaar zorgt voor de beste prijs. Een makelaar weet wat een bepaalde woning in een bepaalde wijk op Curacao op kan brengen.
  • Een makelaar denkt zakelijker, en minder emotioneel. Veel verkopers schatten de prijs te hoog in.
  • Een makelaar krijgt vaak meer informatie van een koper. Zo vertelt een klant makkelijker aan een makelaar hoeveel hij kan financieren dan aan een verkoper.
  • Een makelaar zorgt voor een goede presentatie. Een makelaar kan goede, realistische foto’s maken van een woning. Ook kan hij een professionele virtuele tour maken zodat een klant voor de bezichtiging al een heel goed beeld heeft van de woning. Hierdoor heb je minder bezichtigingen, maar zijn de bezichtigingen wel veel succesvoller.
  • Een makelaar heeft contact met andere makelaars. Makelaar werken ook als aankoopmakelaar voor woningkopers. Op Curacao is het gebruikelijk dat makelaars bij elkaar komen met klanten.
  • Een makelaarskantoor heeft een groot bereik. Een makelaar heeft een eigen website waar dagelijks veel bezoekers op komen, die allemaal op zoek zijn naar een woning. Sommige makelaars plaatsen betaalde advertenties op Facebook, Instagram en Google.
  • De meeste kopers werken liever samen met een makelaar dan met een particulier. Deze heeft vaak meer kennis van het proces en een makelaar heeft zijn naam hoog te houden.

Kennismaken?

We maken graag eens vrijblijvend kennis om te kijken wat we voor je kunnen doen. Je gegevens achterlaten kan op deze pagina. Bel je liever? Dat kan op  +5999-5249199. Vanuit Nederland bel je naar 085 027 0037 (lokaal tarief). E-mailen kan naarrobin@livinggoed.com.

img

Robin Nahuis

Woning verkopen of verhuren op Curaçao? Of wil je juist iets huren of kopen? Stuur mij dan vrijblijvend een berichtje, ik help u graag! U kunt mij bellen op +5999 5249199. Stuurt u liever een e-mail? Dat kan naar robin@livinggoed.com

Gerelateerde berichten

Schenk- en erfbelasting Curacao

Schenk- en erfbelasting (successiebelasting) Curacao Is er iemand overleden in je familie? En...

Lees verder

Woning verkopen op Curacao in 10 stappen

Heb je besloten om je woning of appartement op Curacao te verkopen? Dan zijn er een aantal...

Lees verder

Kosten koper op Curacao

Hoogte kosten koper op Curacao Als je een woning koopt ga je in de meeste gevallen onderhandelen...

Lees verder