• Kantoor +5999-8469195 | Mobiel +5999-5209195 | Vanuit NL 085 027 0037

Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Onderhandelingen bij aankoop woning

Onderhandelingen bij aankoop woning

Je bent op huizenjacht en hebt je gedroomde woning gevonden. Het vinden van de juiste woning is vaak al niet makkelijk maar vanaf dat moment gaat het echt beginnen. Onderhandelen, bouwkundig rapport, taxatie, voorlopig koopcontract en de notaris. Er komt veel bij kijken en fouten kun je je niet permitteren bij de grootste aankoop uit je leven. Om je te helpen zullen wij een reeks blogs schrijven waarbij al deze eerdergenoemde onderwerpen aan bod komen. Vandaag beginnen we met het spannendste onderdeel van het kopen van een woning: de onderhandelingen. We zullen de volgende vraag beantwoorden: waar kan je over onderhandelen?

  1. De prijs

Natuurlijk is de prijs het belangrijkste aspect van de onderhandelingen. Je wilt niet teveel betalen voor jouw toekomstige woning en dit hangt voor een groot gedeelte af van hoe je de onderhandelingen voert. Hierbij is het openingsbod van groot belang. Is je openingsbod te laag? Dan wordt je niet serieus genomen en kan dit voor irritatie zorgen bij de verkopende partij. Is je openingsbod te hoog? Dan kun je moeilijk nog zakken. Kortom, zorg ervoor dat je aandacht besteedt aan je openingsbod en zorg ervoor dat het bod klopt. Twijfel je? Dan kan je altijd met een aankoopmakelaar overleggen!

  1. Ontbindende voorwaarden

De ontbindende voorwaarden zijn voorwaarden waardoor jij als koper nog onder de koop uit kunt komen. Het is belangrijk om te onderhandelen over welke ontbindende voorwaarden in het koopcontract komen te staan. Je kunt hierbij onder andere denken aan voorbehoud van financiering, bouwkundige keuring of een taxatie. Het kan zijn dat de verkoper niet akkoord gaat met jouw wensen wat betreft de ontbindende voorwaarden, of dat hij in ruil daarvoor een hogere verkoopprijs verlangt.

  1. Overdrachtsdatum

De datum dat de woning wordt opgeleverd kan je meenemen in de onderhandelingen. Vaak is dit voor de koper minder belangrijk dan voor de verkoper. Als jij een datum voorstelt maar de verkopers willen de woning graag later opleveren, dan kan je hiermee akkoord gaan op voorwaarde dat zij met één van jou eisen akkoord gaan, bijvoorbeeld een lagere prijs.

  1. Inboedel

Als je bepaalde zaken van de inboedel wilt overnemen kan je dit direct meenemen in je bod. Je kan hierbij denken aan die mooie lamp, de gordijnen of de loungeset die perfect bij de woning past. Zorg ervoor dat je een lijst met roerende goederen maakt zodat het duidelijk is welke goederen worden overgedragen.

Het onderhandelen over een woning is niet makkelijk. Buiten het feit dat je emotioneel betrokken bent, beschikt niet iedereen over de juiste kennis. Beschik je over kennis met betrekking tot onderhandelingen, ontbindende voorwaarden, de lokale huizenmarkt etc. dan kun je ervoor kiezen om de onderhandelingen en het aankopen van de woning zelf te doen. Is dit niet het geval dan kan je beter een professional inschakelen die jou helpt met het aankopen van je droomwoning! Wil je hier meer over weten? Hier lees je meer over aankoopmakelaar.

In deze blog staat beknopte informatie over de onderhandelingen bij de aankoop van een woning. Een goede aankoopmakelaar kan je advies geven in jouw specifieke situatie. We kunnen niet garanderen dat onze blogs altijd foutloos, volledig en actueel zijn. Daarom kan je hieraan geen rechten ontlenen.

Hebben we een foutje gemaakt, of is er iets veranderd? Stuur dan een e-mail naar robin@livinggoed.com. We zijn je dankbaar!

img

Ton Wippert

Gerelateerde berichten

Erfrecht op Curaçao

In een ander artikel op onze website bespreken we successiebelasting (erf- en schenkbelasting) op...

Lees verder

OZB – onroerende zaak belasting Curacao

In 2014 is op Curacao de onroerendezaakbelasting (OZB) ingevoerd, ter vervanging van de...

Lees verder

Pagatinu? Dit is hoe het werkt!

Pagatinu Systeem op Curacao Pagatinu is het prepaid systeem van Aqualectra voor de levering van...

Lees verder